Het EstroG-100-extract is het prachtige resultaat van eeuwenoude tradities en bewezen Koreaanse plantenkracht, ondersteund door moderne en innovatieve onderzoeksmethoden. Het extract bestaat uit drie heilzame planten: Phlomis umbrosa, Cynanchum wilfordii en Angelica gigas. Deze worden al eeuwenlang binnen de traditionele Koreaanse kruidengeneeskunde toegepast.

Alle drie de planten worden door geselecteerde boerderijen in het Koreaanse berglandschap geteeld om de gestandaardiseerde hoge kwaliteit en zuiverheid van EstroG-100 te garanderen. Na de oogst gaan de planten voor de verdere verwerking naar de Zuid-Koreaanse stad Incheon, waar een hypermoderne en gecertificeerde productiefaciliteit staat. Hier worden de werkzame ingrediënten door middel van heet-waterextractie zorgvuldig uit de wortels gewonnen en vervolgens binnen enkele seconden gesproeidroogd om het EstroG-extract te vormen.

Het volledige productieproces van het EstroG-100-extract verloopt volgens strenge, internationaal erkende kwaliteitscontroles en protocollen. Zo wordt er bijvoorbeeld bij iedere productiestap uitgebreide testen uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen. Zowel de plantaardige grondstoffen als het EstroG-100-extract worden nauwkeurig onderzocht op 250 verschillende pesticiden en zware metalen, waaronder lood, cadmium, arseen en kwik, en op microbiële zuiverheid (bacteriën, schimmels, virussen en parasieten).

De moderne productiefaciliteiten staan onder toezicht van de Koreaanse Ministeries van Volksgezondheid en Voedselkwaliteit en werken volgens internationale productiestandaards (zoals GMP en HACCP).