15 MINUTEN (+ 1 UUR OPSTIJVEN)
4 PERSONEN
Wat vind je hiervan: verplicht twee stukjes chocolade per dag eten! Wel pure, want daar zit magnesium in. En dat kunnen we goed gebruiken tijdens de overgang. Je magnesiumvoorraad zorgt er onder andere voor dat je minder krampen hebt. Zeker als de chocolade ook nog eens rozijnen, krenten en cranberry’s bevat.
BENODIGDHEDEN
350 g pure chocolade (cacaogehalte minstens 70%)
4 el pompoenpitten of 4 el geroosterde hazelnoten in stukjes
1⁄2 tl fijn zeezout (bijvoorbeeld Keltisch)
100 g rozijnen, krenten en cranberry’s
Ook nodig; aluminiumfolie
BEREIDING
Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Zet
de kom boven op een pan met een bodem kokend water en smelt de chocolade au bain-marie. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant en bestrooi met zeezout. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de pompoenpitten of noten erdoor. Bekleed een schaal met een stukje aluminiumfolie. Schep de chocolade erop. Strooi de rozijnenmix over de lauwwarme chocolade. Zet de schaal in de koelkast en laat in 1 uur opstijven. Haal de chocoladeplak uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en breek in stukken.
Waar is het allemaal goed voor?
In cacao zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Ook bevat cacao flavanolen die zorgen voor gezonde bloedvaten. In pompoenpitten vind je tryptofaan, je lichaam zet dat weer om in serotonine, en die neurotransmitter maakt je vrolijk, ontspannen en verbetert je humeur. Het magnesium in cacao en noten helpt bij het aanmaken van hormonen, de opbouw van spieren en botten en vooral bij ontspanning.
Ook leuk om te lezen
Bij relatietherapeute Edith Hubers komt een vrouw, Veronica. Ze vertelt dat ze heel veel stress ervaart. Ze heeft haar hele familie op haar schouders en ook(...)
De man-vrouwbalans in relaties is vaak een onderwerp van gesprek. Misschien herken je het zelf, hoor je het van vriendinnen of lees je het in tijdschriften.(...)
Nu denken veel mensen bij het horen van het woord peulvrucht aan bruine bonen en erwtensoep: stevige winterse kost waar je urenlang voor in de keuken(...)