Snel en gezond, daar zijn wij dol op! Dit is een eenvoudig te bereiden gerecht, zonder vlees en met weinig koolhydraten, dat je maakt met restjes groenten die je nog in de koelkast vindt.
LUNCH/TUSSENDOOR
15 MINUTEN
BENODIGDHEDEN
olijfolie
fijngehakt uitje
één of twee fijngehakte teentjes knoflook (liever hakken dan persen, dat vinden wij persoonlijk lekkerder)
wat kleingesneden overgebleven groenten die je nog in je koelkast vindt, zoals champignons, spinazie, asperges, etc.
half blok biologische tofu
theelepel kurkuma
zout en versgemalen peper naar smaak
optioneel toevoegen: currypoeder, paprikapoeder of een pepertje
BEREIDING
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook, de ui en de fijngesneden groenten tot ze zachter worden. Plet ondertussen in een diep bord de tofu met een vork in kleine stukjes en meng hier de kurkuma, zout en peper door. Voeg dit toe aan de koekenpan en bak het geheel een paar minuten tot het warm is. Een ekker gezond lunchalternatief dat je in een paar minuten bereidt, in plaats van het geijkte broodje.
Ook leuk om te lezen
Premenopauze, menopauze, postmenopauze. Dit zijn de verschillende fases van de overgang maar wanneer zit je in de overgang? Wat gebeurt er? Wanneer ben je eruit en(...)
Vrouwen in de overgang hebben een hogere kans op ziekteverzuim omdat zijzelf én hun werkgevers slecht zijn geïnformeerd over de overgang. Overgangscoach Saron Petronilia wil daarom(...)
Lisette Thooft is gespecialiseerd in rebalancing, een diepgaande vorm van lichaamswerk die erop is gericht de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Met regelmaat vertelt(...)