Snel en gezond, daar zijn wij dol op! Dit is een eenvoudig te bereiden gerecht, zonder vlees en met weinig koolhydraten, dat je maakt met restjes groenten die je nog in de koelkast vindt.
Benodigdheden:
– Olijfolie
– Fijngehakt uitje
– Eén of twee fijngehakte teentjes knoflook (liever hakken dan persen, dat vinden wij persoonlijk lekkerder)
– Wat kleingesneden overgebleven groenten die je nog in je koelkast vindt, zoals champignons, spinazie, asperges, etc.
– Half blok biologische tofu
– Theelepel kurkuma
– Zout en versgemalen peper naar smaak
– Optioneel toevoegen: currypoeder, paprikapoeder of een pepertje
BEREIDING
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook, de ui en de fijngesneden groenten tot ze zachter worden. Plet ondertussen in een diep bord de tofu met een vork in kleine stukjes en meng hier de kurkuma, zout en peper door. Voeg dit toe aan de koekenpan en bak het geheel een paar minuten tot het warm is. Een ekker gezond lunchalternatief dat je in een paar minuten bereidt, in plaats van het geijkte broodje.
Ook leuk om te lezen
Lisette Thooft is gespecialiseerd in rebalancing, een diepgaande vorm van lichaamswerk die erop is gericht de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Met regelmaat vertelt(...)
De overgang is een levensfase waar elke vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt, maar de klachten die erbij horen kunnen je leven flink beïnvloeden.(...)
Zo vlak voor de vakantie proberen Isa Hoes en Medina Schuurman hun leven te beteren door nieuwe dingen uit te proberen. Proberen proberen. Niet iedereen was(...)